Weddingtour Tomival

Weddingtour Tomival

AZ ESKÜVŐI RENESZÁNSZ EMBER

Balogh-Horváth Judit esküvőszervező, szertartásvezető, dekoratőr

2022. december 14. - kalanyosceremonia

Balogh-Horváth Judit egy igazi reneszánsz ember. Folyamatosan képzi magát, tanul és nem fél megújulni. A korábbi munkásságát figyelve ez nem meglepő. A szépségipari, marketinges, kereskedelmi pályát követően, szívvel-lélekkel esküvői szolgálgatásokat nyújt, méghozzá nem is akárhogyan.            

untitled_masolas_3.jpeg

"Az esküvőzés mennyire gyerekbarát?
Annak nem mondható, de szerencsém volt ebben is. Egyrészt a férjem és az egész család támogatott abban, hogy elkezdhessem a vállalkozást és hogy kellő időt szentelhessek ennek.
Másrészt a járványidőszak is kellő homeoffice lehetőséget biztosított, így volt időm a szervezésekre, beszerzésekre, megálmodásokra. A rákészülés alatt nagyon erős marketinggel készítettem elő a következő szezont, ahol a vártnál több esküvőt szervezhettem, dekorálhattam...."

A TELJES INTERJÚ ITT OLVASHATÓ! KLIKKELJ!

„Az, hogy részese lehetek a párok legemlékezetesebb pillanatainak, olyan ajándék, amely lehetővé teszi számomra, hogy minden szenvedélyemet egyetlen helyen egyesítsem.”

balogh-horvath_judit_szertartartast_is_vezet.jpg

„ROSSZ FÉNYKÉP NINCSEN, CSAK ROSSZ FOTÓS"

-interjú Agárdi Gábor esküvői fotóssal-

agardi_fokep.jpg

Sok fotóssal dolgoztam már. Olyannal azonban kevéssel, akinek, jó humora, kellő őrültsége, hatalmas energiája és vérprofin kivitelezett és megalkotott minőségi szolgáltatása legyen. Olyannyira, hogy már a következő évi naptár is gyorsan telik. Agárdi Gábor esküvőfotós a legnagyobbaktól tanult. Külföldre és idehaza is rendszeresen hívják, hogy megörökítse a Nagy Napot. Úgy, ahogy gondolja, a saját látásmódján keresztül. 

 

Mennyire vagy trendkövető? 

Sosem követtem a trendeket, megvártam, amíg elmúlnak. Nekem van egy saját stílusom, saját színvilágom, akinek tetszik az úgyis engem választ. A trendek, divatok, mindig jönnek-mennek. Van, hogy adott évben a barnás, szépiás képek a favoritok. Aztán egy másik szezonban pedig a fekete-fehér képek hódítanak. Ezek persze szépen elmúlnak. Az én ízlésemhez a hagyományos, színes képek állnak közelebb, persze fekete-fehér képeket is készítek, hisz azok is szépek a maguk nemében. Nincs ezzel baj. Van, hogy vintage, romantikus, bohém, mody az uralkodó stílus. A trendeket követni kell, de nem muszáj alkalmazni. 

A TELJES INTERJÚI ITT OLVASHATÓ! KATTINTS!

 

porte2.jpg

Agárdi Gábor a legjobb beállítást keresi

"AZ PONT ELÉG, AMI TE MAGAD VAGY"

Keddi-Wedding interjúsorozat Szabó Anita eskető és szertartásvezetővel

 

Szabó Anitával már dolgoztam együtt. Szakmai maximalizmusa mellett már csak emberszeretete nagyobb. A hétköznapokban nőknek segít a megszépülésben, esküvői kiállításokra jár, love-storykat ír. Amikor elérkezik az esküvő napja, akkor azt a tőle megszokott módon, szívvel-lélekkel vezeti a párok legnagyobb megelégedésére.

A TELJES INTERJÚ ITT OLVASHATÓ! (klikk)

Fogadjátok szeretettel az e heti Keddi-Wedding interjúsorozat vendégével folytatott beszélgetésünket!

Minden házasulandó jegyespár figyelmébe kimondottan ajánlom, ha egyedi és varázslatos hangulatú szertartást álmodtatok meg magatoknak!

Anita nem csak Magyarországon, hanem külföldön is rendszeresen tart személyre szabott szertartásokat. Közelről ismerem Anitát, egy nyári, csodálatos balatoni esküvőn szolgáltattunk együtt egy nagyon kedves párnak. 

 

Nézzetek körül a honlapomon és találkozzunk minden kedden!

kalanyosceremonia.hu/blog

"A KOMMUNIKÁCIÓ A LÉNYEG, DE NEM CSAK VIRTUÁLISAN, HANEM ÉLŐSZÓBAN IS"

"Keddi Wedding" - interjúsorozat BOHÁCS RÓBERT - vőfély

A 2022-es Őszi Esküvő Kiállításon jártam a Hungexpon, ahol több mint 250 szolgálgató mutatkozott be a jövőbeni házasulandók és látogatók előtt. A szakma legnagyobbjai is jelen voltak, így Bohács Robival is egy jót beszélgettem, legutóbbi díjáról és jövőbeni terveiről.

untitled_1.jpeg

 

 

Attól függetlenül, hogy 20-25 éve csinálod a szakmát, lépést kell tartani a technikai, információs trendekkel, korszakokkal, vívmányokkal. 

Sok párral beszéltem a kiállításon, ill. sokkal leveleztem korábban is. Többnyire azt fogalmazzák meg, hogy nem merik lefoglalni a leendő helyszíneket. Ez persze érhető. Addig is azt javaslom nekik, hogy gyűjtsék már most össze azokat a szolgáltatókat, akik szimpatikusak számukra, állítsanak össze egy szolgáltatói listát és tavasszal, amikor már mindenki jól és tisztábban lát, mehetnek a véglegesítések, körtelefonok stb. A kommunikáció a lényeg, de nem csak virtuálisan, hanem élőszóban is.

 A TELJES INTERJÚ ITT OLVASHATÓ:

Blog (kalanyosceremonia.hu)

HÁZASODJUNK VAGY NE avagy MÉRLEGEN A VALÓSÁG?!

Vajon a leselkedő háborúk és gazdasági válságok, miként érintik az esküvőket?

Vajon a leselkedő háborúk és gazdasági válságok, miként érintik az esküvőket? Mikor is tartsuk a lagzit? A kérdések jogosak! Pláne így 2022-ben, a társadalmi krízisek közepette. Ebben az írásban nem érvelni szeretnék a házasság ellen vagy mellett, hanem egy jövőbetekintő kérdésre szeretnék választ keresni. Egy biztos, hogy esküvő mindig volt, van és lesz is

wedding_war.jpg

A STATISZTIKA NEM HAZUDIK

A KSH adatai szerint, mintegy 72 ezer esküvő volt a 2021-es évben. Az idei féléves adatok szerint eddig 29.691 bejegyzett esküvő részesei lehettünk. Ezek a mostani 2022. naptári év féléves adatai, amiben a nagydömping, szezon már benne foglaltatik. Tételezzük fel, hogy ugyanennyi esküvő várható, -ami már nem valószínű- az idei esztendőben. Kerekítve akkor is 60 ezer lenne a lakodalmak száma, szemben a tavalyi  egész éves adatokkal. Ez majd 12 ezer esküvő csökkenését, elmaradását, halasztását, lemondását mutatja.

 

FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK

  • A fentebbi adatok is arra a kérdésre vezetnek minket, hogy vajon mi lesz 2023-2024 es szezonban?
  • Csökkeni vagy emelkedni fog-e a frigyek száma?
  • Mennyire legyenek bátrak a jegyesek, belevágjanak-e egy nagy esküvő megszervezésébe?
  • Vajon hova szöknek majd a világpiaci árak?
  • Ezzel együtt vajon-a szolgáltatók milyen emelésre kényszerülnek? 

TÖRTÉNELMI ÁTTEKINTÉS

A korábbi évek statisztikai adatai azt mutatják, hogy a világtörténelmi események és gazdasági változások jelentősen befolyásolják a házasulandó-kedvet. Gondoljunk csak a 2008-as gazdasági világválságra, amikor a hazai esküvők száma, olyan nagy pofont kapott, hogy alig bírt lábra állni.

 

    minden krízis után, virágzás következik

2009-ben 36 ezerszer mondták ki a boldogító igent, szemben a rendszerváltás derekán mért 66 ezres alkalmakkal. A  háború utáni békeidőket, a „babyboom” pozitív hozadékát és házasodást serkentő hatását, továbbá a 70-es évek „hippi” időszakát még figyelembe se vettem, amikor volt olyan év Magyarországon, a házassági mutatók az egekbe szöktek.

 hippi.jpg

"VOLT OLYAN ÉV, HOGY SZÁZEZERSZER JÁRULTAK AZ ÚR SZÍNE ELÉ" (KSH: 1949-es adatai)

 

Szóval a rendszerváltás után egy lassú stagnálás látható, évi átlag 40 ezer bejegyzett esküvővel, egészen a 2008-as gazdasági válságig. Azután egy mélyrepülés kezdődött egészen 2015-ig, ahonnan egy lassú de bíztató emelkedés indult egészen az idei évig.
A Covid hatása és a háborús helyzetből fakadó drágulások, hogy mit is eredményeznek és hogy mennyire befolyásolják a házasságok számát, egyelőre csak feltételezhetők, de a drágulás még nem érte el a csúcspontot. Továbbá arra is gondolni kell, hogy a társadalomra begyűrűző hatása mindig késleltetve, évekre kihatóan következik be.

 

ESKÜVŐ MINDIG VOLT, VAN ÉS LESZ!


Abban talán bízhatunk, hogy minden krízis után, virágzás következik, ami hozza a gyermekvállalási kedvet és a házasodási számok megugrását is.
Remélhetőleg a tudatos párok jól és okosan időzítenek, ami az esküvőjüket illeti. Az esküvői szakemberek és szolgáltatók, azt jósolják, hogy a 2023-2024 -es szezon erős lesz. Talán nem ment el a kedvük a jegyeseknek és nem lépnek vissza a boldogító igen kimondásától.

Így vagy úgy, azért az elmondható, hogy Magyarországon széles és nívós szolgáltatói piac biztosítja az esküvők megszervezését, lebonyolítását, megörökítését. Ezen kívül az is biztosra vehető, hogy az egyre népesebb társadalmakba a házassági kedv sose fog eltűnni.

 siker.jpg


Ti vajon milyen megoldást kerestek az esküvőtök időzítésére? Miket vesztek figyelembe? A gazdasági mélypont előtt szeretnétek megtartani a Nagy Napotokat? Vagy inkább kivártok?

 

Találkozunk a legközelebbi bejegyzésben!

Kalányos Tamás

www.kalanyosceremonia.hu 

süti beállítások módosítása